Alle soorten kledinglabels: praktische gids

Category 1 Posted By: System Administrator Comment: 0 Hit: 240

Zowel textielprofessionals als particulieren worden ertoe gedwongen gepersonaliseerde labels op kleding aan te brengen. Gezien de grote verscheidenheid aan labels die er zijn, kan het ingewikkeld zijn om de juiste modellen te kiezen. De mogelijkheid bestaat om er verschillende soorten informatie op te zetten en er zijn meerdere bevestigingsmethoden. Dus welke opties heeft men te? Welk type aangepast label is het beste voor welke situatie?

Dankzij deze praktische gids kunt u de kledinglabels kiezen die het beste bij uw gebruik en uw behoeften passen. De informatie die het bevat, zal u helpen het juiste type label te selecteren, maar ook de beste bevestigingsmethode kiezen die bij uw voorkeuren past. Dus hier is alles wat je moet weten over kledinglabels:

Labels voor alle toepassingen

Ten eerste vindt u meerdere soorten aangepaste labels, speciaal ontworpen voor specifiek gebruik. Natuurlijk zijn er blanco etiketten waarop u alle informatie kunt schrijven die u wilt. Maar dit type label is eigenlijk gereserveerd voor lichtintensief gebruik; in het bijzonder door individuen.

Als u een groot aantal kledinglabels nodig hebt, met mogelijk meer dan één soort informatie, is het veel interessanter om naar reeds gepersonaliseerde modellen te gaan. Of het nu gaat om teksten en / of ontwerpen, de inscripties kunnen worden afgedrukt of geborduurd op een geweven label. Bovenal kunt u een hele batch naar behoefte bestellen.

Hieronder hebben we de belangrijkste soorten textieletiketten op de markt vermeld, evenals hun specifieke toepassingen.

1. Samenstellingslabels: detail van de weefselvezels

image 1.jpgTen eerste is een samenstellingslabel voornamelijk voorbehouden aan textielprofessionals (kleermakers, stylisten, enz.). Inderdaad, deze laatste zijn wettelijk verplicht om het detail van alle in het weefsel aanwezige vezels te vermelden, zodra het bedoeld is voor verkoop. Deze verplichting is uiteraard Europees van toepassing.

In het bijzonder moet het samenstellingsetiket de vezels die deel uitmaken van elke stof van hetzelfde kledingstuk, gedetailleerd beschrijven. Bijvoorbeeld het buitenste deel van een jas, de voering en het type bont dat de kap omgeeft.

2. Gemaakt in ...: een kwaliteitsgarantie die geruststelt

Ten tweede zijn de originele labels - zoals het label 'made in Asia' en het label 'made in the EU' ook meer voor professionals. Zonder verplicht te zijn, blijven ze interessant vanuit marketingoogpunt. Mensen genieten steeds meer van lokaal consumeren, zowel uit ecologisch oogpunt als vanwege de aandacht voor kwaliteit.

Door een origineel etiket op een kledingstuk te naaien, bouwt u vertrouwen op. We kunnen zelfs spreken van een kwaliteitsgarantie die klanten geruststelt en aanmoedigt om uw artikelen te kopen.

3. Was- en verzorgingslabels: voor textiel in perfecte staat, die langer meegaat

Vervolgens komen de was- en verzorgingslabels. Ze zijn ook niet verplicht, maar worden ten zeerste aanbevolen. Ze bieden inderdaad alle informatie die nodig is om een kledingstuk - of ander textiel - zo goed mogelijk te onderhouden op basis van de samenstelling, de kwetsbaarheid en de andere kenmerken ervan.

Een was- en verzorgingslabel is dus net zo interessant voor professionals als voor amateur-modeontwerpers, omdat het de eindgebruiker van het kledingstuk in staat stelt er optimaal voor te zorgen.

Zonder in details te treden, geeft het was- en onderhoudsetiket alle voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen in de vorm van symbolen. Cirkels, driehoeken, vierkanten, stippen, kruisen, letters en andere eenvoudige vormen hebben zeer specifieke betekenissen, die u op internet kunt vinden.

4. Het maatlabel, nog meer nuttige informatie voor klanten

Dit andere label is optioneel, maar net zo relevant, omdat het de maat van het kledingstuk aangeeft. Deze informatie is essentieel om de klant in staat te stellen het onderdeel te selecteren op de maat die hem past. En zelfs als u artikelen met één maat op de markt brengt, is het beter om het op een "TU" of "Eén maat" label te vermelden. Op deze manier is er geen misverstand mogelijk!

Idem als je zelf kleding naait voor je kinderen. Het is raadzaam om een maatlabel aan elk kledingstuk toe te voegen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om te weten wie van uw kinderen het op deze of die leeftijd kan dragen.

In elk geval kan de vermelding van de grootte natuurlijk op een ander etiket met andere informatie worden weergegeven. Dit vermijdt het vermenigvuldigen van de labels op hetzelfde kledingstuk.

5. Een label met uw merk: essentieel voor een goede branding

Bovendien hebben professionele kleermakers er ook belang bij om hun merk een label te geven. Ze neemt actief deel aan hun branding, het verspreiden van hun visuele identiteit en het ontwikkelen van hun merkimago. In één oogopslag kan iedereen het merk van de maker op dit label identificeren.

Of u nu een typografisch, iconografisch of ander logo heeft, kies voor een 100% gepersonaliseerd label. Kies het materiaal, het formaat, het type markering en de kleuren die het beste bij uw merk passen. De impact op uw branding zal enorm zijn!

6. Nominettes: ideaal voor ontwikkelende kinderen in de gemeenschap

Laten we nu verder gaan naar een label dat eerder is ontworpen voor individuen, en vooral ouders: de beroemde nominette. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat deze de naam van een persoon, waardoor de eigenaar van het item gemakkelijk kan worden geïdentificeerd. Dit is de reden waarom dit soort naamplaatjes door ouders zeer worden gewaardeerd om de zaken van hun kinderen te markeren wanneer ze zich ontwikkelen in de gemeenschap (kinderdagverblijf, school, sportclub, culturele vereniging, zomerkamp, enz.).

In de praktijk kan een nominette niet alleen de voor- en / of achternaam van uw kind vermelden, maar ook zijn klas of uw telefoonnummer. Daarnaast is het ook mogelijk om een klein symbool of een tekening op de naamkaart toe te voegen, die de jongste kinderen zullen kunnen herkennen. En natuurlijk is een keuze voor verschillende kleuren en het originele lettertype ideaal voor kinderen.

7. Speciaal label voor stoffen speelgoed

Ten slotte vindt u andere speciale labels voor textiel, gereserveerd voor stoffen speelgoed dat in de Europese Unie op de markt wordt gebracht. Net als bij kleding, vallen deze artikelen onder de wettelijke etiketteringsvoorschriften.

Bovendien maken de CE-labels voor speelgoedveiligheid het ook mogelijk om de conformiteit van textielspeelgoed voor kinderen te specificeren. Het moet stevig worden genaaid op artikelen zoals dekbedden, knuffels en zelfs poppenkleding.

Bevestig een label: verschillende toepassingsmethoden

Naast de soorten labels en de inscripties die erop kunnen voorkomen, vindt u ook verschillende toepassingsmethoden. Het is natuurlijk mogelijk om alle hierboven genoemde soorten labels op verschillende manieren te bevestigen. Vervolgens moet u de meest geschikte methode kiezen op basis van uw voorkeuren, gebruik, beschikbare tijd, vaardigheden en gewenste weergave.

Over het algemeen kunnen we drie manieren onderscheiden om een gepersonaliseerd label op een kledingstuk te bevestigen:

a) Gepersonaliseerd label om te naaien: een klassieker

Ten eerste is het eenvoudig mogelijk om uw label op het textiel te naaien. Dit is de traditionele methode die onze voorouders al gebruikten. Naaien vereist geduld en veel zorg, maar het resultaat is bijzonder mooi. Kies een label voor het naaien van kleding voor een professionele, elegante en zeer robuuste look. Je moet gewoon voldoende tijd nemen om het label aan te brengen!

Op het niveau van de modellen vindt u verschillende formaten: plat of gevouwen, rondom naaien, aan een of meer zijden, met een zichtbare of onzichtbare naad, of zelfs door de fixatie te integreren in een bestaande naad van het kledingstuk. Elke optie brengt een bepaalde weergave met zich mee en vereist minder of meer fixatietijd.

b) Het instrijklabel, voor snelle en duurzame bevestiging

Dan heb je het opstrijklabel. U zult het gemak en de snelheid van de applicatie waarderen, omdat het naaien overbodig is. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit label inderdaad met warmte aan het textiel bevestigd. Breng het strijkijzer 2 tot 3 keer aan en je bent klaar!

De weergave is mooi en redelijk solide (een truc is om de randen van de labels af te ronden om te voorkomen dat ze afbladderen). Maar let op, instrijkbare labels zijn niet geschikt voor alle soorten textiel. Breekbare, zeer fijne, transparante of warmtegevoelige stoffen zijn bijvoorbeeld niet bestand tegen opstrijkapplicaties.

c) Gepersonaliseerde zelfklevende etiketten: de bondgenoot van mensen die haast hebben

Ten slotte zijn er gepersonaliseerde zelfklevende etiketten. Het zijn gewoon stickers die compatibel zijn met stoffen (en zelfs andere materialen, zoals schoenen). Je kunt ze in een oogwenk aanbrengen waar je maar wilt.

In de praktijk is een gepersonaliseerd stickerlabel zeer interessant voor mensen die haast hebben, zoals ouders die een naamlabel op al hun spullen willen zetten. Maar professionals zullen op zoek zijn naar een meer verfijnde look en zullen zich liever wenden tot labels die moeten worden genaaid of moeten worden opgestreken.

Conclusie

Nu weet je alles wat er te weten valt over de verschillende kledinglabels. Professionals en particulieren; overweeg alle bovenstaande elementen die we u hebben gepresenteerd voordat u uw toekomstige labels kiest en personaliseert.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December