Kledinglabels: problemen en tips

Category 1 Posted By: System Administrator Comment: 0 Hit: 130

Kinderdagverblijf, zomerkamp, ​​school, sportclub... Als uw kinderen naar een groepsactiviteit gaan, ontkomt u in feite niet aan het plakken van etiketten of labels in de kleding van uw kinderen. Maar nu wilt u misschien deze labels weer verwijderen... Maar hoe doet u dit op de juiste manier, zonder het kledingstuk of voorwerp te beschadigen? Wees gerust, het is mogelijk om een ​​gepersonaliseerd label voorzichtig te verwijderen, of het nu genaaid, gelijmd of ingestreken is. We vertellen u er alles over in dit artikel, lees dus snel verder!

Waarom zou u een ​​label willen verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een gepersonaliseerd textiellabel zou willen verwijderen:

 • De kleding wordt van de oudste doorgegeven aan een broertje of zusje.

 • U geeft ze weg aan een bekende of aan een goed doel.

 • U verkoopt ze aan een tweedehandswinkel.

 • U hebt iets tweedehands gekocht en wil de labels of etiketten daarvan verwijderen.

U kunt ook een professioneel kledinglabel willen verwijderen omdat het misschien jeukt of onplezierig is.

Een aantal tips voor het verwijderen van labels

Laten we nu eens kijken hoe we een gepersonaliseerd label kunnen verwijderen, afhankelijk van hoe het is bevestigd. Onthoud dat deze tips werken met naamlabels, maar ook met elk ander kledinglabel (waslabels, maatlabels, logo’s, enz.).

Een naaiwerk etiket op de juiste manier losmaken

Ten eerste, hoe verwijdert u naaiwerk etiketten ? Het beste is dan om een ​​tornmesje te gebruiken. Dit kleine mesje heeft een zeer fijne punt en een scherp U-vormig mes. Het glijdt zacht tussen de stof en het label om de draad los te maken. Knip vervolgens de draad rond het label om deze te verwijderen zonder sporen achter te laten.

Zitten er nog kleine gaatjes in de stof? Dat is geen probleem, rek de vezels van het textiel gewoon uit om ze weg te werken.

Hoe verwijder ik een zelfklevend label?

Dan heb je nog de zelfklevende labels en zelfklevende etiketten, heel praktisch om kinderkleding snel te labelen. Naast dat ze gemakkelijk aan te brengen zijn, hebben zelfklevende stickers ook een minder duurzame hechting. Het verwijderen ervan is daarom vrij eenvoudig.

Dus hoe verwijdert u de lijm van de gepersonaliseerde zelfklevende etiketten? Hier zijn verschillende opties om te proberen:

 • Los textiellijm op met nagellakremover of aceton. Het is nodig om het gebied in te laten weken, in cirkelvormige bewegingen te wrijven en te wachten tot de lijm is opgelost.

 • Plak plakband op het etiket, druk hard en verwijder het. Dit zal op zijn minst de hoeken van het label losmaken, waardoor het gemakkelijker wordt om de rest er met een pincet af te halen.

 • Smelt de lijm met het strijkijzer. Knip een stuk bakpapier af, plak het op het zelfklevende etiket en zet het hete strijkijzer erop (woltemperatuur). Wacht 30 seconden en verwijder het dan voorzichtig het. Als de lijm niet volledig is opgelost, begin dan opnieuw.

Verwijder een label van andere voorwerpen

Ten slotte wilt u misschien gepersonaliseerde zelfklevende etiketten van andere voorwerpen verwijderen. We noemen bijvoorbeeld boeken, schoenen, jampotten, broodtrommels, drinkbekers, tassen, flessen….en zo zijn er nog heel veel voorbeelden te bedenken.

Hier volgen enkele tips voor het verwijderen van een label van een voorwerp dat niet van textiel gemaakt is:

 • Verhit het label met een föhn: de hitte lost alle lijmresten op. Deze methode is ideaal op een materiaal dat niet nat mag worden.

 • Gebruik warm water om een ​​label af te pellen op een glad oppervlak dat daar tegen kan. Bijvoorbeeld: glazen of plastic fles of pot.

 • Breng witte azijn aan op en om het label (maak de azijn warm, dan werkt het namelijk nog beter) om de meest hardnekkige lijmresten te verwijderen. Het is veel natuurlijker en minder gevaarlijk dan aceton of een chemisch product. Witte azijn is net zo effectief.

 • Verwijder een etiket met vet (bijvoorbeeld boter of olie) als de ondergrond dit verdraagt. WD-40 werkt ook, maar het is geen natuurproduct, het is niet zo goed voor het milieu en het laat vaak vlekken achter.

Let op, voordat u een gelabeld voorwerp in de vaatwasser doet, moet u het zelfklevende label verwijderen! Anders kan het tijdens de cyclus loslaten (onder invloed van warmte en vochtigheid) en de waterafvoer verstoppen. Daarnaast kan het resten achterlaten op de andere voorwerpen die u in de vaatwasser had gedaan.

Tot slot

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er vele manieren om allerlei soorten etiketten en labels te verwijderen. Met de tips die we u in dit artikel hebben gegeven zou het verwijderen van labels en etiketten u geen problemen meer moeten opleveren. Wilt u juist nieuwe gepersonaliseerde etiketten of labels aanbrengen? Dan vindt u daar in onze andere blogs een heleboel tips voor.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December