5 manieren om een etiket op een kledingstuk aan te brengen

Category 1 Posted By: System Administrator Comment: 0 Hit: 388

Als kinderen naar school, de dagopvang, de crèche, hun sportclub of zelfs een zomerkamp gaan, kan u het beste hun voor- en achternamen op al hun kleding schrijven. Dit voorkomt verlies, per ongeluk het verkeerde kledingstuk meebrengen of zelfs diefstal. Bovendien vragen veel kinderinstellingen ouders expliciet om deze procedure te volgen.

Maar dit is niet de enige situatie waarin kledingetiketten interessant zijn. Voor volwassenen kunnen ze ook gebruikt worden in een gemeenschapscontext - zaken, vereniging, sport, enz.

Uiteraard zijn er onuitwisbare markers, speciaal aangepast aan textiel – maar deze zijn vaak niet erg praktisch, ze kunnen de stof beschadigen en het gebruik ervan is zeer tijdrovend. Om nog maar te zwijgen van het risico op fouten bij het opschrijven van de naam...

Professionals willen vaak ook dat kledingetiketten hun merknaam tonen om daardoor hun zichtbaarheid te vergroten. Tot slot hebben kledingontwerpers ook wasetiketten en naametiketten van een goede kwaliteit nodig voor al hun textiele creaties.

In de praktijk zijn er verschillende manieren om een etiket op een kledingstuk aan te brengen. Hier sommen we er vier op die alle vier voldoen aan specifieke vereisten:

1. Instrijkbare naamlabels

instrijkbare naamlabels class=

De eerste optie is het gebruik van instrijkbare naamlabels. Ze worden geleverd in de vorm van klassieke gewoven etiketten, van een speciale zijde die reageert op de hitte van het strijkijzer. Er zijn blanco sjablonen, waarop u kunt schrijven wat u wilt, en al gepersonaliseerde versies. Deze tweede optie verdient de voorkeur omdat het tijd bespaart en fouten voorkomt.

Om een instrijkbaar naamlabel aan te brengen, plaatst u het op het schone, droge kledingstuk en drukt u erop met een warm strijkijzer (positie "katoen", zonder stoom). Hou het ijzer stevig op het etiket gedurende 15 seconden. Laat afkoelen en herhaal dit twee keer om het etiket vast te zetten. Als de stof fragiel is, is het raadzaam om een doek tussen het etiket en het strijkijzer te leggen.

In de praktijk zijn instrijkbare naamlabels robuuster dan de zelfklevende versies, omdat ze permanent door middel van warmte worden bevestigd. Dit betekent dat u ze minder snel verliest na verloop van tijd. Aan de andere kant vraagt het gebruik ervan meer tijd en zorg (en het gebruik van een strijkijzer). Vergeleken met het naaien van etiketten blijven strijkbare versies echter veel gemakkelijker en sneller te bevestigen.

Daarnaast zijn deze instrijkbare naamlabels beschikbaar voor verschillende toepassingen. Ze zijn geschikt voor ouders die de kleding en andere spullen van hun kinderen willen labelen, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar duurzame labels voor professioneel of persoonlijk gebruik. Bovendien zijn instrijkbare naamlabels zelfs geschikt voor textielontwerpers.

2. Gepersonaliseerde etiketten met de voornaam

etiketten met de voornaam

Vervolgens zijn er ook gepersonaliseerde etiketten met de voornaam en/of achternaam. Ze zijn al op maat gemaakt en bieden een echte besparing van tijd en moeite. U kunt een set bestellen op de website en zelf de verschillende opties voor kleur, maat en tekst kiezen. U kunt deze etiketten bestellen in een uitvoering die ingestreken of ingenaaid kan worden of zelfs in een zelfklevende uitvoering.

De zelfklevende etiketten met de voornaam zien eruit als stickers en zijn ideaal voor drukke ouders, die veel kleding te etiketteren hebben maar weinig tijd hebben om zich ertoe te zetten. U kunt ze in een oogwenk op elk kledingstuk, schoen en ander voorwerp (textiel of niet) plakken.

3. Naaiwerk etiketten

naaiwerk etiket

Natuurlijk is er ook het traditionele naaiwerk etiket. Naast authentieker en eleganter is deze optie ook de meest duurzame. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een geweven, plat of gevouwen etiket dat in het kledingstuk moet worden genaaid. Ook hier vindt u reeds gepersonaliseerde versies en blanco etiketten om uzelf in te vullen. Voor meer gemak kunt u best de eerste optie kiezen.

Zolang het in het kledingstuk genaaid is, is het naaiwerk etiket permanent vastgezet. Het betekent dus ook dat het moeilijk te verwijderen is, vooral zonder de stof te beschadigen. Bovendien kost het tijd om het op een nette en stevige manier aan te brengen. Beschouw het naaiwerk etiket als een investering voor de lange termijn: dankzij het etiket krijgt uw kleding een perfect etiket… en dat voor een lange tijd!

4. Zelfklevende etiketten

zelfklevende etiketten

Deze prachtige stickers met hun originele ontwerp kunnen gewoon in de wasmachine, ook al vereist het aanbrengen ervan geen naaien of strijken! Haal ze simpelweg van het stickervel en bevestig ze stevig op het onderhoudsetiket. Ze zijn bestand tegen normaal wassen en machinaal drogen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en lettertypen.

Deze zelfklevende etiketten kunnen een kortere levensduur hebben dan de naai- of strijkversies, maar daartegen kunnen ze gemakkelijk worden bevestigd of zelfs worden vervangen. Heel praktisch voor ouders die kleding van hun oudste spruit willen gebruiken voor jongere broertjes of zusjes!

5. Moet u etiketten in grote hoeveelheden bestellen?

Top Etiketten

Zoals in de inleiding al genoemd werd, zijn kledingetiketten ook nuttig voor professionals. Kledingontwerpers en andere textielbedrijven moeten immers ook specifieke etiketten aanbrengen op de kleding die ze verkopen. Dit is te danken aan zowel wettelijke verplichtingen als wel aan de zorg van de professional voor branding.

Gezien de geproduceerde hoeveelheden is het dan belangrijk dat textielbedrijven de mogelijkheid hebben om hun verschillende etiketten in grote hoeveelheden te bestellen. Als u dergelijke behoeften heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Top Etiketten, een expert die veel mogelijkheden biedt voor aanpassingen voor alle soorten etiketten. Voor de particuliere koper is het mogelijk om kleinere hoeveelheden aan te schaffen.

Welke etiketaanpassingen zijn mogelijk?

Als u ervoor kiest om een set kledingetiketten te bestellen, is het handig om deze rechtstreeks op de site te personaliseren. Op deze manier hoeft u alleen maar uw etikettenaan te brengen, afhankelijk van het formaat dat u kiest. In de praktijk heeft u toegang tot de volgende aanpassingsopties:

De informatie die op uw etiket moet worden vermeld

Eerst moet u zorgvuldig de markeringen kiezen die op uw etiketten worden vermeld.

In het geval van naametiketten kunt u de achternaam en/of voornaam invullen. Voor een vrij jong kind kan de voornaam (en eventueel de initialen van de naam) voldoende zijn. Kies hoofd- of kleine letters op basis van wat ze het beste herkennen. Tip: als u het kledingstuk later aan de jongere broer of zus wilt doorgeven, schrijf dan alleen de achternaam om flexibel te blijven.

In een professionele context zal andere informatie relevant zijn. Dit omvat ook de etiketten:

  • met de merknaam,
  • met vermelding van de maat (in het geval van een kledingstuk),
  • van textiele samenstelling,
  • onderhouds- en wasvoorschriften,
  • plaats van vervaardiging ("made in EU" of "gemaakt in Nederland").

Bovendien moet de informatie over de samenstelling worden vermeld op alle textiel dat in Europa wordt verkocht. Een kledingontwerper is dan ook wettelijk verplicht om ze op zijn etiketten te vermelden.

Een ruime keuze aan lettertypen

Nadat u uw tekst hebt gekozen, moet u vervolgens het lettertype selecteren waarin deze op het etiket wordt geschreven. Voor etiketten voor professioneel gebruik, zorg ervoor dat u een lettertype kiest dat overeenkomt met uw huisstijl. Voor puur informatieve etiketten, geef de voorkeur aan een neutraal en sober lettertype, zoals Times New Roman, Arial of Calibri. Wat het etiket met uw merknaam betreft, kan het wat fantasierijker zijn.

En voor persoonlijk gebruik bent u vrij om een klassiek of meer origineel lettertype te kiezen. Zorg er wel voor dat het goed leesbaar is.

Uiteindelijk hangt de keuze van het lettertype vooral af van het beoogde gebruik. Comic Sans MS is bijvoorbeeld een lettertype dat er niet erg serieus uitziet, waardoor het niet geschikt is voor bedrijven. Maar het grillige uiterlijk is perfect voor de naametiketten van kinderen.

Kleuren volgens uw smaak

Daarnaast kunt u ook de kleur van uw etiket en inscripties kiezen. Zorg er aan de ene kant voor dat het contrast tussen de achtergrond en het schrift voldoende is om het gemakkelijk leesbaar te maken. Aan de andere kant, wanneer u een heleboel naametiketten bestelt, houd er dan rekening mee dat ze veel verschillende zaken van een etiket zullen voorzien. Kies dan ook kleuren die bij alle objecten passen.

Wilt u naametiketten voor uw kind bestellen? Overweeg dan of hem of haar de kleurtjes te laten kiezen! Dit zal zeker in de smaak vallen!

Bonus illustraties

Tot slot is het ook mogelijk om een illustratie toe te voegen op een aangepast etiket. Het is een klein patroon dat vlak naast de naam, in dezelfde kleur of een andere kleur zal verschijnen. Dit extra ontwerp voegt een vleugje fantasie toe aan de namen van de kinderen. En net als een logo versterkt het ook de branding wanneer het op een bedrijfslabel wordt aangebracht.

Sommige sites bieden een selectie van kleine illustraties aan, en andere sites laten u zelfs toe om uw eigen ontwerp te maken. De eerste optie is ideaal voor personen die hun naametiketten met gemak willen opfleuren. De tweede is perfect voor professionals die hun logo op hun etiketten willen aanbrengen.

Conclusie: Er zijn aangepaste labels voor al uw behoeften

Zo zijn er meerdere kledingetiketten van verschillende soorten, maten en toepassingsmethodes. U kunt ze aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren. Of u nu een drukke ouder bent, een particulier die om zijn of haar bedrijf geeft of een professional in de textielindustrie. Om te genieten van een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet, kiest u eenvoudigweg een betrouwbaar bedrijf dat voor kwaliteit staat.

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December